vrijdag 26 december 2014

Zhuang Hong Yi weer terug in Groningen

Ξ CG Ξ Reactie mogelijkheid uigeschakeld
Foto: C Glazenburg
Foto: C Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag is de expositie “Weer terug in Groningen” van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi geopend.

In museum de Oude Wolden in Bellingwolde is vanmiddag de tentoonstelling “Weer terug in Groningen”van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi geopend. Door het hele museum hangen werken van deze bekende kunstenaar.

Na zijn opleiding aan de kunstacademie in zijn geboorteplaats Sichuan in China, komt Zhuang Hong Yi in 1995 naar Groningen om een vervolgopleiding aan Academie Minerva te volgen. In 1999 krijgt hij zijn eerste tentoonstelling bij Galerie Waalkens in Finsterwolde , waarna de kunstenaar met veel succes exposeert in binnen- en buitenland. Inmiddels werkt Zhuang Hong Yi in Den Haag, waar hij ook woont met zijn gezin. Ook in Beijing beschikt hij over een atelier waar hij een paar keer per jaar werkt, nieuwe materialen verzamelt en inspiratie opdoet.

Zhuang Hong Yi  heeft een unieke kleurrijke stijl. Zijn werk vertegenwoordigt schoonheid, verfijning en een hoog niveau van perfectie. De Chinese invloeden zijn zichtbaar in het gebruik van kleuren, thema’s, vormen en materialen. Organische patronen, het landschap, bloemen en planten zijn in zijn werk in allerlei variaties aanwezig.

Zijn werk sluit naadloos aan op de Tuin & Kunst Tiendaagse die ook vandaag van start ging. Daarom staan zowel in de tuin van het museum als in het achterliggende bos kunstwerken opgesteld. Op de foto’s ziet u een serie vogels ontworpen door Carolijn Slottje en  gemaakt voor Het Noorderzon Performing Arts festival. Ook zijn er werken van Machiel Braaksma, Arjen Boertstra en Ada Dispa te bewonderen.

De Tuin en Kunst tiendaagse duurt nog tot en met 30 juni. De tentoonstelling van de werken van Zhuang Hong Yi  loopt nog tot en met 1 september.

Tijdens de Tuin en Kunst tiendaagse zijn er op diverse locaties optredens. Zo ook in museum de Oude Wolden: Op woensdag 26 juni geeft Theatergroep Suer de voorstelling: De Vlucht, waarin twee vogels op zoek gaan naar hulp en aandacht, rondgereden door een heer. De voorstelling vindt plaats om 12.30 14.00 en 15.30.

Op zondag 30 juni verzorgt Zanggroep Friends uit Blijham van 14.00 tot 17.00 uur een aantal korte optredens.

Bron: MOW

Foto’s: Catharina Glazenburg

 

 

 

 

 

 

– See more at: http://www.tuinen.groningen.nl/programma-2013/zhuang-hong-yi-weer-terug-in-groningen#sthash.1PT2JibW.dpuf

Delen via: Share on Facebook24Tweet about this on Twitter7Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
--- Advertentie ---

Reageer mogelijkheid uitgeschakeld.

  • Westerwolde Non-stop muziekmix
  • Noord-nieuws
Bekijk de radiogids

Radio Westerwolde Antenneschijf

Ariana Grande – Santa Tell Me

Ariana Grande – Santa Tell Me Ariana Grande begint haar loopbaan als actrice in de musical 13 en de serie Victorious. Op Youtube plaatste ze een flink aantal covers. Door dit laatste valt ze pas echt  Volledig bericht »