--- Advertentie ---

Patiënten Refaja geopereerd in Emmen en Hoogeveen

Ξ CG Ξ 1 reactie
Foto: Catharina Glazenburg
Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – De komende week worden zo’n 80 tot 100 patiënten die oorspronkelijk in Stadskanaal geopereerd zouden worden, geholpen op de locaties in Hoogeveen en Emmen.

Het verplaatsen van een dergelijk aantal patiënten is een ingrijpende logistieke operatie met grote impact op de bedrijfsvoering van de ziekenhuislocaties. Het betekent onder meer: nieuwe operatieplanning, uitlenen van verpleegkundigen en ok-personeel naar Emmen en Hoogeveen en het verhuizen van apparatuur en instrumentarium. Door de samenwerking binnen Treant Zorggroep is dit zonder problemen verlopen.

Maatregelen
De afgelopen week heeft Treant Zorggroep onderzocht welke maatregelen genomen moeten worden om het vliegenprobleem bij het nieuwe operatiekamercomplex (OKC) Refaja op te lossen. De komende week worden de volgende zaken in gang gezet:

Intensieve insectenbestrijding
Inspectie van de buitengevel op de aanwezigheid van kieren en naden, waardoor insecten naar binnen kunnen komen
Bouwkundige inspectie van de dakkappen
Rookproeven om de niet visueel zichtbare kieren en naden op te kunnen sporen. Tijdens de rookproeven komt er rook uit het gebouw; dit is niet schadelijk.

Op basis van de uitkomsten van de inspecties wordt besloten welke maatregelen genomen moeten worden. Uitgangspunt daarbij is een duurzame en patiënt-veilige oplossing.

Intussen wordt het oude OKC opnieuw opgestart. Over twee tot drie weken kan daar weer een volledig operatieprogramma worden gedraaid.

Ingezonden.

--- Advertentie ---

1 reactie

 • Mbt :Ons Refaja in Stadskanaal. Opgericht door personen met een groot deel als protestants/ christelijke achtergrond schijnt en met de naam en met de betreffende grondleggers van nog niet zo lang geleden, want zo oud is ons Refaja nog niet, dit alles op een schandalige manier weggebonjourd te worden.
  Naam weg. Veel bekende namen als specialisten alsmede medewerkers en bedrijven die ertoe deden weg. Wat is hier gaande??? Is u o.a. ook opgevallen dat de beeldschermen in de wachtruimtes worden gevuld met o.a.. natuur info uit het zuiden des lands? Hebben we zelf toch ook i.h. Noorden waarom niet van hier?? Ter promotie ,kunnen we heel goed gebruiken.Van
  Dit is een mooi regionaal streekziekenhuis. Patienten komen uit de wijde omgeving v.d. Kanaalstreek een groot deel van Drenthe, de Pekela’s en niet te vergeten Westerwolde.
  Heel en dan van wel uitzonderlijk gezondheidsproblematiek dient i.c. spoedgevallen binnen 15 auto/min een ziekenhuis bereikbaar te zijn.
  Dat is in heel veel gevallen ook vanuit Westerwolde niet haalbaar, ook mede door de afslag bij Ter Maars welke ook al geblokkeerd is geworden. Nu ook de
  SPOEDEISENDE AFD. E.A. weg???
  WIE TREKKEN HIER AAN DE TOUWTJES??? PROTESTEER OP ALLERLEI
  MANIEREN EN VOORAL OOK UIT WESTERWOLDE, DIT GAAT JULLIE (OOK) AAN .
  Hier in Stadskanaal wordt vol geprotesteerd door het CDA en SP. VOLG ZE!!!

DIT KAN U OOK INTERESSEREN

Radio Westerwolde

--- Advertentie ---
OnderdelenStore24
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---

Radio Westerwolde Antenneschijf

Lars Koehoorn – Bring it On

Lars Koehoorn – Bring it On Lars Koehoorn heeft een nieuwe singel uitgebracht en het heet Bring it On. Het nummer is een pop/ tropical house nummer waar Lars en zijn team hard aan gewerkt hebben.  Volledig bericht »
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---