--- Advertentie ---

Afleiding bedreigt verkeersveiligheid – 248 bekeuringen

Ξ CG Ξ 1 reactie
Foto: Politie
Foto: Politie

A7, JOURE – Tijdens een onopvallende driedaagse verkeerscontrole zijn in totaal 248 bestuurders bekeurd. Hiervan werden 149 automobilisten en 65 vrachtwagenchauffeurs staande gehouden voor het vasthouden en gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. De controle werd op maandag, dinsdag en woensdag voornamelijk gehouden op de A7 rondom verkeersknooppunt Joure tot aan Groningen.

De politie ziet dat er regelmatig verkeersongevallen plaatsvinden bij knooppunt Joure, maar ook elders op de A7. Daarnaast hebben er eind 2016 twee ernstige dodelijke verkeersongevallen bij knooppunt Joure plaatsgevonden. Het komt daarbij voor dat er op stilstaand of traag rijdend verkeer ingereden wordt. Een van de oorzaken daarvan is afleiding in het verkeer, zoals mobiel bellen of whatsappen. De politie heeft daarom extra aandacht voor de verkeersveiligheid bij het knooppunt Joure. Er wordt daarom regelmatig opvallend en onopvallend gecontroleerd.

Ditmaal werd een onopvallende camper ingezet, waaruit agenten vanaf een grotere hoogte meer zicht hebben op wat er in een auto of vrachtwagen gebeurt. De camper werd gevolgd door onopvallende politieauto’s die na de constatering van een overtreding de desbetreffende bestuur staande hielden.

Er werden in totaal 248 automobilisten en vrachtwagenchauffeurs bekeurd. 214 bestuurders werden gezien met een mobieltje in de hand tijdens het rijden. Daarnaast werden er elf bestuurders bekeurd die ruim 30 kilometer over de toegestane snelheid reden. Overige overtredingen die geconstateerd waren zijn onder andere het negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens, de vluchtstrook gebruiken en rechts inhalen en de doorgetrokken streep overschrijden.

Bij één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Deze reed over de A6 met een gemeten snelheid van 199 kilometer per uur waar 130 maximaal is toegestaan. Ook had dezelfde bestuurder de maximale snelheid op de A7 overschreden en twee keer rechts ingehaald.

Hou je aandacht op de weg

Even snel mail lezen, een berichtje versturen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden. Een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden is heel riskant, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Wil je onderweg toch je smartphone gebruiken voor social media of het checken van berichten? Ga dan naar een parkeerplaats of een andere veilige plek. Wachten tot je op je bestemming bent, kan natuurlijk ook.

--- Advertentie ---

1 reactie

  • Eindelijk een keer de juiste oorzaak van de vele ongevallen aanpakken. Wordt men nu dan toch eindelijk wakker? Nu ook doorzetten met deze actie. De volgende weg moet worden de A7 tussen Groningen en Winschoten en dan ’s morgens en ’s middags in de spits. Dan zal men verbaasd zijn over de hoeveelheid “telefoonrijders”.

DIT KAN U OOK INTERESSEREN

Radio Westerwolde

--- Advertentie ---
OnderdelenStore24
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---

Radio Westerwolde Antenneschijf

Lars Koehoorn – Bring it On

Lars Koehoorn – Bring it On Lars Koehoorn heeft een nieuwe singel uitgebracht en het heet Bring it On. Het nummer is een pop/ tropical house nummer waar Lars en zijn team hard aan gewerkt hebben.  Volledig bericht »
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---