--- Advertentie ---

Ommelander Ziekenhuis laat patiënten meedenken over inrichting nieuwe ziekenhuis

Ξ CG Ξ Reactie mogelijkheid uigeschakeld
Foto: OZG
Foto: OZG

SCHEEMDA – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen laat patiënten meedenken over de inrichting van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

De afgelopen maanden werden vier ruimtes beoordeeld waarin de inrichting van het nieuwe ziekenhuis op ware grootte te zien en te testen was. Leden van Zorgbelang Groningen, medewerkers, de Cliëntenraad en het patiënten-panel van het ziekenhuis gaven hun mening. De reacties over de nieuwe inrichting waren doorgaans positief. De ruimtes worden als ruim, mooi, licht en als prettig ervaren. Iemand schreef zelfs “Zou bijna voor de lol opgenomen willen worden op de spoed”.

Er kwamen ook aandachtspunten naar voren, zoals verlichting en kleurgebruik. Zo zal de crashverlichting niet in het plafond komen maar zal deze worden opgenomen in een bedlamp en zal er in de patiëntenkamer meer kleur op de muren komen. Dankzij deze input sluit de inrichting van het nieuwe ziekenhuis nog beter aan bij de wensen en behoeften van patiënten en medewerkers. Het ziekenhuis gaat samen met de beoogde leveranciers aan de slag met de uitkomsten.

Samen denken en beslissen
De proefruimtes zijn opgebouwd in de locatie Lucas in Winschoten en bestaan uit een unit voor de dagverpleging, een behandelkamer Spoedeisende Hulp, een spreek- en onderzoekskamer en een eenpersoons patiëntenkamer. In totaal werden de ruimtes door circa 100 mensen beoordeeld. Het ziekenhuis vindt de ervaring, kennis en beleving van zowel patiënten als medewerkers belangrijk bij de inrichting van het nieuwe ziekenhuis. Rekening houdend met verschillende behoeften werden de proefruimtes dan ook vanuit verschillende oogpunten bekeken. Op deze wijze wil het ziekenhuis ervoor zorgen dat iedereen zich straks prettig, begrepen en welkom voelt op de nieuwe locatie in Scheemda.

Ingezonden door OZG

--- Advertentie ---

Reageer mogelijkheid uitgeschakeld.

DIT KAN U OOK INTERESSEREN

Radio Westerwolde

--- Advertentie ---
OnderdelenStore24
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---

Radio Westerwolde Antenneschijf

Lars Koehoorn – Bring it On

Lars Koehoorn – Bring it On Lars Koehoorn heeft een nieuwe singel uitgebracht en het heet Bring it On. Het nummer is een pop/ tropical house nummer waar Lars en zijn team hard aan gewerkt hebben.  Volledig bericht »
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---