--- Advertentie ---

De charme van de Tweekarspelen Kunstroute (fotoreportage)

Ξ CG Ξ 1 reactie
Foto: Hilvert Huizing
Foto: Hilvert Huizing

OOST GRONINGEN – Op 18, 19, 25 en 26 maart vindt voor de twintigste keer de Tweekarspelen kunstroute plaats. Vier dagen wordt u de mogelijkheid geboden van diverse kunst te genieten. De ateliers zijn open van 11.00 tot 17.00 uur.

De Tweekarspelenroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost- Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route nemen in totaal 12 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedderveer, Wedde, Vriescheloo, Bellingwolde, Oudeschans, bad Nieuweschans en Drieborg.

Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken.

Opvallend

Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen van de 12 kunstenaars die dit jaar deelnemen. Dit zijn Herma Arensman (schilderijen), Jente Bagchus (keramiek), Cilia de la Court (beelden en schilderkunst), Krijn de Groot (tekeningen en schilderijen), Rudolf Holleman (schilderijen en objecten), Vivièn Nieuwenweg (multimedia, fotocollage en multimedia fotocollage schilderijen), Bart van Oijen (acrylschilderijen en tekeningen), Willem van de Sanden (schilderijen en grafiek) en Bert Veeman (fotografie).
Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Marloes Buigel-Boering (schilderijen), en (als “herintreders”) Nico Palar (glaskunst) en Marije Wensink (goudwicht).

Allen ontvangen u graag in hun huis, atelier, of galerie. De route van circa 60 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang.

Overzichtsexpositie
In de Garnizoenskerk van Oudeschans (Voorstraat 33) is tijdens de 4 routedagen van 11.00 tot 17.00 uur een Tweekarspelenkunstroute overzichtsexpositie. Hier kunt u een indruk krijgen van het gebodene en eventueel een keuze maken van welke kunstenaars U nog meer werk wilt zien.

N.B. Parkeren bij voorkeur op de parkeerplaats kruispunt Molenweg/Koude Hoek.

Website De website www.tweekarspelenkunstroute.nl biedt u nog veel meer interessante informatie over de kunstenaars en hun werk.

Ingezonden

Foto’s: Hilvert Huizing

--- Advertentie ---

1 reactie

  • De deelnemers van de TKR zijn heel erg blij en verrast met deze uitgebreide aandacht voor de kunstroute!
    De makers en de fotograaf hebben enorm hun best gedaan om dit kunstfestijn onder de aandacht van het publiek te brengen.
    Namens de deelnemende kunstenaars: bedankt!

DIT KAN U OOK INTERESSEREN

Radio Westerwolde

--- Advertentie ---
OnderdelenStore24
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---

Radio Westerwolde Antenneschijf

Lars Koehoorn – Bring it On

Lars Koehoorn – Bring it On Lars Koehoorn heeft een nieuwe singel uitgebracht en het heet Bring it On. Het nummer is een pop/ tropical house nummer waar Lars en zijn team hard aan gewerkt hebben.  Volledig bericht »
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---