--- Advertentie ---

Leerlingen Lichtboei en Noordkaap werken aan versiering voor Rozenfestival

Ξ CG Ξ Laat een reactie achter
Foto ingezonden door Marketing Oldambt
Foto ingezonden door Marketing Oldambt

MIDWOLDA – Kunstenaar Luc Leenknegt maakt samen met leerlingen van OBS de Noordkaap en CBS de Lichtboei een prachtige versiering voor het Rozenfestival. De versiering bestaat uit tien houten palen van vijf meter hoog waaraan doornen worden bevestigd. Bovenop de palen pronkt een houten roos. Tussen de houten ‘rozenpalen’ komen door de leerlingen gemaakte vlaggetjes te hangen. De versiering wordt gemaakt voor het Rozenfestival dat op 1 en 2 juli plaatsvindt in het Rosarium in Winschoten.

In 2017 bestaat het Rosarium 50 jaar. Om dit te vieren wordt er dit jaar van alles georganiseerd, zoals een openlucht galerie, een rozensymposium en een rozenfestival. Het scholenproject, gecoördineerd door kunstenaar Luc Leenknegt uit Oostwold, is ook één van de onderdelen. Aan Luc is gevraagd om een versiering te bedenken voor het Rozenfestival welke gemaakt kan worden door leerlingen van scholen in Oldambt. Omdat de organisatie nogal wat voeten in aarde heeft, is gekozen voor twee scholen die dichtbij het atelier van Leenknegt gelegen zijn, namelijk OBS de Noordkaap en CBS de Lichtboei in Midwolda.

Het scholenproject begint met een workshop in de klas waarin Luc vertelt over de versiering, de gebruikte materialen en het werkproces. Vervolgens gaan een aantal leerlingen in het atelier van Leenknegt aan de slag met het uitzagen van de doornen en rozen en het bevestigen van het materiaal aan de palen. De overige leerlingen gaan op school verder met het ontwerpen en schilderen van de vlaggetjes. De ontwerpen waarmee de leerlingen aan de slag gaan, zijn aangeleverd door Albert Valstar. Hij heeft foto’s van rozen omgezet in tekeningen. Albert werkt bij NOVO in de houtwerkplaats op de kinderboerderij in Winschoten.

Benieuwd naar het resultaat? De palen worden op donderdag 8 juni in het Rosarium geplaatst en blijven tot en met 3 juli staan.

LUC LEENKNEGT

Luc Leenknegt is geboren in Hulst op 20 februari 1962. Van 1980 tot 1984 heeft hij de opleiding kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch gevolgd en sinds 1990 is hij woonachtig in Oostwold.

Naast zijn werk als autonoom kunstenaar is Leenknegt werkzaam voor Stichting NOVO als creatief begeleider van mensen met een verstandelijke beperking op de houtwerkplaats in Winschoten. Leenknegt heeft ruime ervaring met educatieve projecten met basisscholen.

Ingezonden door Marketing Oldambt

--- Advertentie ---

Reageren

DIT KAN U OOK INTERESSEREN

Radio Westerwolde

--- Advertentie ---
OnderdelenStore24
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---

Radio Westerwolde Antenneschijf

Lars Koehoorn – Bring it On

Lars Koehoorn – Bring it On Lars Koehoorn heeft een nieuwe singel uitgebracht en het heet Bring it On. Het nummer is een pop/ tropical house nummer waar Lars en zijn team hard aan gewerkt hebben.  Volledig bericht »
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---
--- Advertentie ---