Vanmiddag de eerste actie van Groningers in Opstand bij het Provinciehuis

Foto: https://www.facebook.com/Groningersinopstand

GRONINGEN – Vanmiddag vindt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Provinciehuis in Groningen de eerste protestactie van Groningers in Opstand plaats.

Het faillissement van Aldel was de bekende druppel. Bram Reinders uit Farmsum vindt dat nu de grens is bereikt. Op 30 december opende hij de Facebookpagina Groningers in Opstand. Inmiddels is deze pagina al meer dan 14.600 keer geliket. Als symbool gebruikt hij de gasmolecule  langs de A7 ter hoogte van Hoogezand. Een cadeau van de NAM, Gasunie en GasTerra ter gelegenheid van de vondst van aardgas in Slochteren, ongeveer vijftig jaar geleden. “Een cadeautje voor de Groningers, terwijl er voor miljarden uit onze grond komt. Zijn wij dan niet meer waard, dan dit “lullige” object…?” schrijft een van de leden.

“Banken konden ze met miljarden overeind houden, maar Aldel redden met 40 miljoen was net iets te veel……..800 gezinnen in het  uitkeringstraject(dit kost niets hé Kamp). Het Groninger gas heeft honderden miljarden opgeleverd en zal het nog opleveren, maar iets daarvan investeren in Groningen is net iets te veel van het goede”, schrijft hij op 30 december.

Bram Reinders roept op tot protestacties. De eerste staat voor vanmiddag op het programma. Hij roept iedereen op om naar de nieuwjaarsreceptie van de Provincie Groningen te komen die vandaag van 16.30 en 18.30 uur plaatst vindt in het provinciehuis (ingang Martinikerkhof 12) in Groningen. Hij vraagt zo mogelijk een Groninger vlag mee te nemen.

Ook voor morgen is er een actie gepland om alle werknemers van Aldel een hart onder de riem te steken. De protestactie is op het Molenbergplein in Delfzijl. De actievoerders verzamelen zich om 14.00 uur om vervolgens naar het gemeentehuis te gaan, waar demonstratief de brief van minister Kamp verbrandt zal worden.  Iedereen is welkom.

Later zullen nog meer acties volgen. Via de Facebookpagina worden diverse suggesties gedaan zoals: het bezetten van gemeentehuizen, Nam locaties bezetten, havens blokkeren, het provinciehuis bezetten en blokkades van de A7.

Voor meer informatie zie de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Groningersinopstand

Foto’s FB