Veel sfeer bij Middeleeuws Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Vandaag is in het stadspark in Winschoten het festival Middeleeuws Winschoten begonnen.

Het Middeleeuws Winschoten begon vanmorgen met een vriendelijk zonnetje, maar al gauw sloeg het weer om en kwam de regen om half twaalf met bakken uit de hemel. Burgemeester Smit zag zich genoodzaakt, voordat hij de officiële opening verrichte, eerst in de tent waar de toegangsbewijzen werden verkocht te schuilen. Maar rond twaalf uur brak de zon door en konden de dekzeilen en stukken plastic weer opgeborgen worden.

Rond de vijver in het stadspark staan diverse stands van diverse groepen. Iedereen probeert zo dicht mogelijk bij de sfeer van de Middeleeuwen te blijven. Er is muziek en er worden diverse demonstraties gegeven. Het is een sfeervol geheel en een prachtige gelegenheid om mooie plaatjes te schieten.

Ook morgen is het festival geopend en vinden de NK Highland Games plaats.Sterke mannen uit binnen en buitenland zorgen dan voor extra sensatie. Dit onder leiding van Wout Zijlstra, deze behoort tot Nederlands meest succesvolste sterke mannen ooit! Gepaste muziek zal worden voorzien door Sassenachs.

Voor het complete programma kunt u kijken op: www.middeleeuws-winschoten.nl en www.facebook.com/middeleeuwswinschoten

Parkeren kunt u op de parkeerplaats bij sportcentrum Nico Jager. Naast het sportcentrum is de enige ingang naar het festival.

Tickets aan de kassa

0 t/m 4 jaar Gratis

5 t/m 12 jaar €5,-

Vanaf 13 jaar €7,50

Foto’s: Catharina Glazenburg