Voorbereidingen carnaval 2015 in volle gang bij C.V. De Kloosterwiekers

Foto: Laurence Meijer

TER APEL – Het jaar 2015 is nog maar net van start, Ter Apel maakt zich echter al op voor het volgende feest. Zoals bekend is dit jaar het carnavalsweekend op 13 en 14 februari a.s. De activiteiten van Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers zullen Ter Apel, dat dan door het leven gaat als ’t Klooster & De Wieke, weer op zijn grondvesten doen schudden. Prins Alko І & Vorst Robert І zullen met hun raad van elf voorop gaan in het feestgedruis.

Voorafgaand aan het carnavalsweekend zullen op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari de traditionele buutavonden worden gehouden in residentie Het Boschhuis. Deze carnavaleske avonden waarin de daden van vele Ter Apelers, notabelen, middenstanders en regionale politici op ludieke wijze op de hak worden genomen zijn al jaren een groot succes. Ook dit jaren zullen de buutreedners met scherpe tong de gebeurtenissen van het afgelopen jaren op een humoristische wijze de revue laten passeren. Zij zullen worden afgewisseld met muzikale feestmuziek op alvast in de stemming te komen voor het grote carnavalsfeest. Gezamenlijk zullen zij residentie het Boschhuis weer laten kolken. Kaarten voor de buutavonden zijn te bestellen bij de ceremoniemeester van De Kloosterwiekers; Wim Eilert, 06-10036397 (na 18:00 uur) of te koop bij de volgende ondernemers in Ter Apel; Jumbo Stuulen, Drogisterij Van der Tuuk en Bakkerij Bos.

Op zaterdag 14 februari zal de grootste carnavalsoptocht van Noord Nederland weer door de straten van ’t Klooster en De Wieke trekken. In drie categorieën kan men aan de optocht deelnemen, praalwagens (gemotoriseerde voertuigen), loopgroepen en kinderloopgroepen (minstens helft van deelnemers bestaande uit kinderen van basisschoolleeftijd). Nieuw is dat er dit jaar naast de reguliere prijzen door de vakjury en de publieksprijs ook een aanmoedigingsprijs aangeboden zal worden aan de meest verrassende of beste nieuwe deelnemers aan de optocht. Ondanks dat de aanmeldingen ook dit jaar weer binnenstromen, is aanmelden nog steeds mogelijk. Dit kan geheel digitaal via de website van de carnavalsvereniging; www.kloosterwiekers.nl, ook is hier het volledige reglement te vinden dat ook van toepassing is op de optochten van de Bultruters in Barnflair en G.C.V. in Rütenbrock. Aanmeldingen voor de categorie praalwagens dienen voor 24 januari binnen te zijn. Voor de loop- en kinderloopgroepen is de sluitingsdatum 7 februari. Op het Dr. Mansholtpark zal weer een tentencomplex verrijzen waarin op zaterdagavond 14 februari het grote carnavalsbal wordt gehouden, op zondag 15 februari vindt hier het kindercarnaval plaatst en zal ’s avond de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht plaats vinden.

Uiteraard worden er naast bovengenoemde evenementen nog vele andere activiteiten georganiseerd. Een overzicht hiervan is hieronder in de agenda terug te vinden.

Zaterdag 17 januari Ridderavond (Klooster Ter Apel)

Zondag 25 januari Dansmarieke festival (Veenpark Bargercompascuum)

Zondag 1 februari Carnaval met Humanitas (Bonifatius)

Vrijdag 6 februari Buutavond 1 (Boschhuis)

Zaterdag 7 februari Carnaval met de jeugd van toen in het Kloosterheerd

Zaterdag 7 februari Buutavond 2 (Boschhuis)

Donderdag 12 februari Bezorgen fruitbakjes zieken en bejaarden

Vrijdag 13 februari Carnaval op en met de Ter Apeler basisscholen

Zaterdag 14 februari Grootste carnavalsoptocht van Noord Nederland

Zaterdag 14 februari Groots Carnavalsbal (tentencomplex Dr. Mansholtpark)

Zondag 15 februari Kindercarnaval (tentencomplex Dr. Mansholtpark)

Zondag 15 februari Prijsuitreiking optocht (tentencomplex Dr. Mansholtpark)

Maandag 16 februari Rosenmontagviering met optocht GCV in Rutenbrock

Ingezonden.
Kijk ook eens op: www.kloosterwiekers.nl of www.facebook.com/kloosterwiekers

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.