Stembureauleden en tellers gezocht

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWEDDE – Op 18 maart 2015 zijn er weer verkiezingen. Dit keer zelfs twee verkiezingen op één dag. De leden van Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van het waterschap worden deze dag gekozen.

De gemeente Bellingwedde is op zoek naar (reserve)-stembureauleden en tellers die hierbij ingezet kunnen worden op één van de elf stembureaus. Bent u inwoner van de gemeente Bellingwedde en zou u graag een stembureau bemannen? Dan kunt u zich aanmelden als stembureaulid of teller.Een mooie kans voor bijvoorbeeld leden/vrijwilligers van verenigingen om de clubkas te spekken! Of voor jongeren om wat werkervaring op te doen met licht administratief werk.

Werkzaamheden stembureauleden
De werkzaamheden in het stembureau beginnen om 07.00 uur ’s-morgens en eindigen ’s-avonds na het tellen van de stemmen. U kunt zich voor een hele of halve dag opgeven.
Een lid van een stembureau zorgt ervoor dat de stemming correct verloopt. Hiervoor verricht hij of zij lichte administratieve werkzaamheden. Na afloop wordt de uitslag in het stemlokaal vastgesteld. Bij het tellen van de stemmen krijgen de leden hulp van extra tellers. Leden van een stembureau moeten 18 jaar of ouder zijn.

Extra tellers gezocht!
Op de verkiezingsavond moeten dit keer de stemmen van twee verkiezingen worden geteld. Daarom is de gemeente op zoek naar extra tellers. Tellers dienen vanaf 21.00 uur paraat te zijn in het betreffende stembureau. Samen met de aanwezige stembureauleden en overige tellers helpen zij met het vaststellen van de uitslag. Ook helpen zij met het inpakken van de spullen. Tellers moeten 18 jaar of ouder zijn.

Vergoeding
Voor de werkzaamheden op deze verkiezingsdag ontvangen stembureauleden een vergoeding van € 120,00 voor een hele dag (inclusief het tellen van de stemmen). Bent u benoemd als stembureaulid voor het eerste gedeelte van de verkiezingsdag (tot 14.00 uur)? Dan ontvangt u een vergoeding van € 60,00. De gemeente voorziet de catering voor deze dag. Ook sluit zij voor alle stembureauleden een verzekering af. Tellers ontvangen een vergoeding van € 8,00 per uur.

Training
Benoemde stembureauleden dienen een verplichte training te volgen. Deze training vindt plaats op een avond in februari/maart in het gemeentehuis De training bereidt de stembureauleden voor op de werkzaamheden in het stembureau.

Aanmelden
Heeft u belangstelling? Neemt u dan z.s.m. contact op met Luken Grijze of Mathilde Behling. Telefonisch zijn zij bereikbaar via: (0597) 53 71 00.

Bron: Gemeente Bellingwedde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.