Want reizen is ook verdwalen in museum de Oude Wolden

Foto: MOW

BELLINGWOLDE – Op zondag 1 februari opent musicus en filosoof Frans Spakman om 15.00 uur in museum de Oude Wolden de expositie Want reizen is ook verdwalen.

Op zondag 1 februari opent musicus en filosoof Frans Spakman om 15.00 uur de expositie Want reizen is ook verdwalen … , met gewaden en andere werken van Yvonne Struys. Contrabassist Hardmoed Grefe neemt je tijdens de opening mee op muzikaal avontuur. Vanzelfsprekend vindt dit alles plaats onder het genot van een hapje en een drankje. Wij nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De koffie staat vanaf 14.30 uur gereed.

Frans schrijver/filmregisseur Philippe Claudel schreef: Want reizen is ook verdwalen, je ontdoen van het bekende”. Dit kan als motto voor de – manier van – werken van Yvonne Struys gelden. Voor de kunstenaar is reizen, zowel in de wereld als in de verbeelding, een belangrijk vertrekpunt. Onbevangen waarneming én overgeleverde verhalen en mythen van bij voorkeur verre uithoeken van de aarde vormen de grondstof voor haar werken. Op diens beurt roept Struys’ kunst weer eigen verhalen, een eigen mythische lading op. Gewaden, zoals kimono’s, kazuifels en strijdhemden nemen hierbij een bijzondere plaats in. De tentoonstelling biedt de bezoeker dan ook alle gelegenheid om te (ver)dwalen, van IJsland tot Japan, van strijd tot devotie, van het aardse tot het hemelse, van enkel kijken tot eigen verhalen.

Want reizen is ook verdwalen… is  te zien tot en met 3 mei 2015.

Tot en met zondag 18 januari kan je nog in MOW terecht voor de exposities Voor de draad ermee en 24K Vivièn Nieuwenweg.
Van 19 tot en met 31 januari is MOW gesloten vanwege de expositiewissel. Op 1 februari ben je weer van harte welkom vanaf
14.30 uur.

 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.