Burgemeester Snijder deelt witte voetjes uit in Bellingwolde, Blijham en Wedde

WesterwoldeActueel.nl

BELLINGWOLDE, BLIJHAM, WEDDE – Maandagavond 19 januari gaat de politie samen met burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff, raadsleden, bewoners en woningcorporatie Acantus de straat op om inwoners te attenderen op de risico’s van inbraak. In de huizen die niet goed zijn afgesloten, laat het team een zogenaamd ‘wit voetje’ achter. Dit is een flyer in de vorm van een voetafdruk.

In de winter zijn de dagen korter. De ervaring leert dat vanaf dat moment het aantal inbraken in insluipingen toeneemt. Om die trend te keren start de politie in de hele provincie Groningen een ‘donkere dagen’-offensief. De zogenaamde ‘Witte-voetjes-actie’ is hier onderdeel van en moet mensen bewust maken van de kans op een inbraak in hun woning.

Witte voetjes Tijdens de bezoekactie neemt de politie zogenaamde witte voetjes mee, die ze door de ramen en deuren kunnen gooien als blijkt dat deze niet zijn afgesloten. Waar woningen niet goed zijn afgesloten, kregen de bewoner naast het witte voetje ook preventieadviezen.

De preventieadviezen en andere tips zijn te vinden op www.bellingwedde.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.