Burgemeester Snijder en wethouder Huizing lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Foto: http://www.freepik.com/

BELLINGWOLDE, BLIJHAM – Van woensdag 21 tot en met zaterdag 31 januari vinden de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen plaats. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Burgemeester en wethouders van Bellingwedde dragen graag hun steentje bij en lezen daarom op 21 en 22 januari voor aan leerlingen van De Loopplank in Blijham en van de Rhederbrug in Bellingwolde.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf zeer jonge leeftijd worden voorgelezen, houden hun hele schoolloopbaan een voorsprong in taal- en leesonderwijs. Om dit te stimuleren, brengen de bibliotheken tijdens de Nationale Voorleesdagen het voorlezen aan jonge kinderen extra onder de aandacht.

De gemeente Bellingwedde ondersteunt dit initiatief van harte. Woensdag 21 januari leest wethouder Bart Huizing om 09.00 uur voor aan leerlingen van groep 3 en 4 van basisschool de Loopplank in Blijham. Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff leest op 22 januari om 09.00 uur voor aan leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 van basisschool de Rhederbrug in Bellingwolde.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Dit jaar staat ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshouten samen met nog negen prentenboeken centraal tijdens de voorleesdagen. Meer informatie is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.