Leerlingen VMBO nemen tijdens de Vmbo carrousel een kijkje in de keuken bij Waterschap Hunze en Aa’s

Foto: Hunze en Aa's

VEELE, SCHEEMDA, VEENDAM – Volgende week doet Hunze en Aa’s mee aan de Vmbo Carrousel. Leerlingen van verschillende vmbo-scholen lopen dan een dagdeel mee met verschillende medewerkers van het waterschap.

Keuzes voor de toekomst!

De leerlingen die ons bezoeken komen van Dollard College Bellingwedde, Winschoten, Pekela en Woldendorp, maar ook van Ubbo Emmius Veendam, Onstwedde en Winschoten. Ze volgen er de opleiding vmbo-tl en moeten straks een aantal keuzes maken. Keuzes voor de toekomst en gericht op een vervolgopleiding of beroep. Maar dan moeten ze wel weten wat dat beroep dan inhoudt. Dat laten wij ze graag zien!

Interactief programma

We bieden de leerlingen een interactief programma: we presenteren wie we zijn en wat we doen. Daarna stellen onze medewerkers zich voor aan de leerlingen en gaan ze samen op pad. Zodat de leerlingen ervaren wat onze medewerkers dagelijks doen.

De beroepen

De vmbo-leerlingen maken kennis met:

· Een muskus- en beverrattenvanger

· Een peilbeheerder

· Een facilitair beheerder

· Een rayonbeheerder/monteur (zuivering)

· Een onderhoudsmonteur materieel

Na deze kennismaking kunnen de leerlingen ongeveer inschatten of dit een beroep is wat bij ze past.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.