Geslaagde uitvoering zangvereniging DES Veelerveen

Foto: Brigitte Stam

VEELERVEEN – De uitvoering van het gemengd koor DES uit Veelerveen was zeer geslaagd.

Op zaterdag 17 januari 2015 organiseerde de gemengde zangvereniging DES haar jaarlijkse uitvoering in Ons Noabershoes te Veelerveen. Voor een volle zaal werden diverse liederen ten gehore gebracht, waarvan het publiek met volle teugen genoot.

Na het  serieuze gedeelte maakten de zangers en zangeressen plaats voor de acteurs van toneelvereniging het Tanger Volk uit Jipsingboertange. Zij brachten het blijspel: Camping en botenverhuur Zoer, geschreven door Herman van der Aa op de planken.

Het stuk ging over de drie broers Zoer. Hun grond wordt onteigend voor woningbouw en ze komen zonder werk te zitten. Dit is niets voor ze. Cornelis, de oudste komt dan met het voorstel een camping te beginnen op de 2 hectare grond die ze nog over hebben. Albert de middelste broer voelt daar niets voor, te meer omdat Cornelis zonder de nodige vergunningen wil werken.
Geertman, de jongste broer van het drietal ziet er wel brood in, samen met Cornelis vormt hij dan ook de directie van de camping…., nou ja camping? Een stuk land voor wat tenten is gauw geregeld, maar hoe verhuur je boten zonder water? En hoe kook je paddenstoelensoep zonder paddenstoelen? Gewoon bluffen! Voor doldwaze situaties zorgden de nieuwsgierige postbode Herbert, de roddelende oude vrijster Zwaantje, twee simpele buurvrouwen Dienie en Wienie en twee verleidelijke stoeipoezen Wilma en Karin.

Tijdens de pauze en na het toneelspel zorgde Derk Raatjes voor een vrolijk stukje muziek.

Men kan terug kijken op een zeer geslaagde avond, waarin veel werd gelachen!

Foto’s: Brigitte Stam