Politie houdt met getrokken wapens vijf mannen aan

Foto: Laurence Meijer

GRONINGEN – De politie moest zaterdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat met getrokken wapens vijf mannen aanhouden na een korte achtervolging door de stad. De mannen stonden kort ervoor bij een vrouw aan de deur aan de West-Indischekade. Ze gooiden dingen tegen de deur en de vrouw zag bij een van de mannen een vuurwapen. Waarom de mannen bij die woning waren is nog punt van onderzoek.

Mogelijk dat de oorzaak in de relatiesfeer ligt. Zaterdagochtend was er ook een incident op hetzelfde adres. Een van de namen die genoemd werden, een 34-jarige Groninger, is een bekende van de politie. Hij staat te boek als vuurwapengevaarlijk. Dat is de reden dat de agenten het zekere voor het onzekere moesten nemen toen zij de mannen op de Bloemsingel zagen rijden.

De auto kreeg een stopteken, maar de bestuurder negeerde het. In de Nieuwe Ebbingestraat zette de bestuurder de auto stil. De mannen werden uit de auto gepraat. De agenten deden dit met getrokken wapens vanwege hun voorinformatie.

Het vijftal, 4 Groningers in de leeftijd van 24 tot 34 jaar en een 20-jarige man uit Hoogezand, werd ingerekend en in de cel gezet. De verdachten en betrokkenen worden verhoord. Hopelijk geeft dat meer duidelijkheid over de toedracht van de incidenten bij de woning aan de West-Indischekade. De auto is in beslag genomen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.