Bezorger van scooter beroofd

Foto: Laurence Meijer

GRONINGEN – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving.

Een 26-jarige bezorger uit Groningen is vrijdagavond rond 21.20 uur van zijn scooter beroofd. De man reed op zijn scooter over het Winschoterdiep toen hij werd overvallen door twee mannen. Deze bedreigden hem met een vuurwapen en namen zijn scooter af. Het tweetal ging er op de scooter van door. Het slachtoffer kon het volgende signalement van de daders geven:

Man 1:
– slank postuur
– leeftijd ongeveer 20 jaar
– lengte ongeveer 1.80 meter
– blanke huidskleur
– blauwe ogen
– zwarte capuchon over zijn hoofd
– zwarte shawl voor zijn mond en neus
– blauwe spijkerbroek
– witte kleur schoenen, model sneakers
– hij sprak Nederlands zonder accent

Man 2:
– stevig postuur
– leeftijd ongeveer 20 jaar
– lengte ongeveer 1.80 meter
– blanke huidskleur
– blauwe ogen
– sproetjes onder zijn ogen
– zwarte capuchon over zijn hoofd
– zwarte shawl voor zijn mond en neus
– zwarte jas

Eerder die middag rond 17.15 uur is er een soortgelijke poging van beroving geweest. Ook hier probeerden twee mannen een bezorger van zijn scooter te beroven op dezelfde plek. Dit mislukte waarna het tweetal er vandoor ging. Het is nog onbekend of het hier om dezelfde daders zou kunnen gaan. Heeft u informatie voor de politie bel dan met 0900-8844 of meld het anoniem via M 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.