Vrijdag Noordzeebrug open voor verkeer

Foto: Provincie Groningen

GRONINGEN – Vanaf vrijdagavond 6 februari rond 19.00 uur kunnen de eerste auto’s gebruik maken van het eerste deel van de nieuwe Noordzeebrug in Groningen. Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is ruim drie meter hoger dan de oude Noordzeebrug. Tegelijkertijd is er bij de Bedumerweg ook een nieuw viaduct gebouwd. Het viaduct is ruim 7 meter en staat op palen.

Voor automobilisten verandert de verkeerssituatie. Vanaf het weekend van 7/8 februari rijden ze op het andere gedeelte van de brug. De aannemers zijn inmiddels begonnen met de verhoging van het tweede gedeelte van de brug. Hiervoor moeten nieuwe damwanden worden aangelegd, er moet beton gestort worden en een nieuw brugdek worden gemaakt. Ook wordt er een nieuw fietspad aangelegd. Bij de Bedumerweg komt een nieuwe rotonde met verbindingswegen die op de noordelijke ringweg aansluiten. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de Noordzeebrug. Voor hen is er een omleidingsroute.

Weekendafsluiting Bedumerweg

In verband met de omzetting van het verkeer op het nieuwe deel van de ringweg is vanaf vrijdagavond 6 februari 19.00 uur tot maandagochtend 9 februari 06.00 uur de Bedumerweg ter hoogte van de Poortweg/aansluiting Ring Noord – in beide richtingen afgesloten. Bedrijven bij de Curaçaostraat blijven bereikbaar.

Verkeersomleiding vanaf Bedumerweg tot eind 2015 Voor verkeer dat vanaf de Bedumerweg richting het noorden/Eemshaven wil rijden, geldt vanaf maandag 9 februari een kleine omleiding. Deze omleiding duurt tot eind dit jaar. Automobilisten kunnen dan niet bij de verkeerslichten rechts afslaan. Zij moeten dan rechtdoor onder het nieuwe viaduct door rijden, bij de eerste afslag rechts (Iepenlaan) de oprit aan de andere kant nemen en dan over de Noordelijke Ringweg richting Eemshaven rijden.

Extra toezicht

Vanaf maandagochtend 9 februari – tijdens spitsuren- gaat de provincie Groningen in samenwerking met betrokkenen van de gemeente Groningen, de politie en hulpverleningsdiensten extra controleren bij de nieuwe verkeerssituatie en daar waar nodig bijsturen.

Geen feestelijke opening

De aanvankelijk geplande feestelijke opening met de omgeving gaat niet door vanwege het recente dodelijk ongeval bij het nieuwe viaduct. De provincie Groningen en de betrokken aannemers gaan kijken naar een ander geschikt moment om de omgeving op een feestelijke manier te betrekken bij de werkzaamheden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.