..

Molen Hazewind zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Foto: P.Timmenga

GIETEN – Molen Hazewind in Gieten zoekt voor vrijdag 20 maart vrijwilligers die mee willen helpen een beukenhaag te planten.

Op 20 en 21 maart 2015 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Bij molen Hazewind in Gieten is in december 2014 aan de zuidkant een rij hoge bomen gekapt, waardoor de molen een betere ongestoorde windvang heeft gekregen. Maar nu is de toegang wel een beetje kaal geworden.

Om de toegang publieksvriendelijker te maken en recht te doen aan de oorspronkelijke historische situatie, wordt over de hele lengte van de molen naar de Eexterweg een 80 meter lange beukenhaag geplant.

Van het Oranjefonds is een bijdrage ontvangen voor het aanschaffen van de beukenplantjes, maar deze moeten nog in de grond geplaatst worden.

Hiervoor zoeken zij nog vrijwilligers die hen daarbij willen helpen.

Waar? Bij molen Hazewind in Gieten.

Wanneer ? Vrijdag 20 maart van 08.00–16.00 uur. (een ochtend of middag mag ook!)

Wat heb je nodig ? Goeie zin, eventueel een schop en/of hark.

Mooi weer ? Proberen ze te regelen.

Catering ? Voor koffie en thee wordt gezorgd; zelf voor je lunch zorgen. Informatie ? Via www.aaenhunzemolens.nl Aanmelden ? Via info@aaenhunzemolens.nl of 06 12 84 82 73

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.