FNV deelt flyers uit bij TDC Wedeka Stadskanaal

Foto: Ronny

STADSKANAAL – De FNV hield vanmorgen een flyeractie bij de banenmarkt in het TDC van WEDEKA.

Vanmorgen hield de FNV een flyeractie bij het TDC ( Training- en Diagnose Centra) van Wedeka. De actie was gericht tegen het werken met behoud van uitkering. De FNV vindt dat tegenover het werken minimaal een CAO loon moet worden verdiend, die in de branche geldt waar men aan het werk is. Ze gaan druk uitoefenen op gemeenten om ‘werken zonder loon’ uit te bannen. Door de Participatiewet hebben gemeenten meer taken gekregen om mensen naar werk te begeleiden. Hierdoor zullen op grote schaal echte, betaalde banen worden verdrongen, aldus de FNV.

Alhoewel de opkomst niet zo groot was, was de actie een succes. Binnen mochten geen flyers worden uitgedeeld. Volgens de organisatie van de banenmarkt was er geen plaats voor maatschappelijke organisaties. Ook een verzoek om een tafel op de banenmarkt werd om die reden afgewezen.

Wel mochten ze een aantal flyers  bij de receptie neerleggen.

Foto’s: Ronny Regio Events

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.