Wethouder leest voor in de Week van het Geld

Foto: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Op donderdag 12 maart leest wethouder Francis Boen van de gemeente Stadskanaal voor uit het boek Eiki en Oeki moeten betalen. Zijn toehoorders bestaan uit de groepen 3 van de basisscholen Meester Neuteboom, Willibrordschool en Gabriël Dam uit Stadskanaal.

Het boek is een preventieactiviteit van de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) voor basisschoolkinderen om schulden op latere leeftijd te voorkomen. De voorleessessie vindt plaats van 10.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Stadskanaal en is georganiseerd in het kader van de landelijke Week van het Geld. Deze projectweek is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs.

Geldzaken worden steeds ingewikkelder. Het is daarom belangrijk om kinderen hier zo vroeg mogelijk op voor te bereiden. De GKB en de gemeente Meppel hechten er daarom veel waarde aan dat er al aandacht is voor financiële educatie op de basisschool. De GKB en de gemeente hopen zo bij te dragen aan de financiële zelfredzaamheid van deze kinderen in de toekomst.

Het boek Eiki en Oeki moeten betalen* heeft ‘omgaan met geld’ als thema. Twee bijzondere eekhoorns, Eiki en Oeki, de hoofdpersonen van het boek maken van alles mee met als hoofdthema geld. Het boek is als voorleesverhaal bedoeld voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool. De rol van voorlezer kan ingenomen worden door oudere leerlingen; zo worden zowel de onderbouw- als bovenbouwleerlingen geïnformeerd over het thema.

De gemeente Stadskanaal biedt alle basisscholen in de gemeente het boek aan.

*ontwikkeld door Bureau voor Levend Leren

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.