..

D66-campagnebus bezoekt Zaanstad, Hoorn, Leeuwarden en Groningen

GRONINGEN – Vrijdag 6 maart is de D66-campagnebus in Zaanstad, Hoorn, Leeuwarden en Groningen. Onder andere D66-Tweede Kamerleden Stientje van Veldhoven en Steven van Weyenberg zijn daarbij aanwezIG. De bus is rond 18.00 uur in Groningen.

Zaanstad: hergebruik van grondstoffen

Om 10:30 vindt er een werkbezoek plaats in Zaanstad met als thema ‘circulaire economie.’ Circulaire economie houdt in dat producten en grondstoffen worden hergebruikt. Zo wordt er gesproken met Afvalzorg over hun bijdrage hieraan. In Noord-Holland is op initiatief van D66-Statenlid Noord-Holland Ilse Zaal een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een grondstoffenrotonde in Nederland met bijvoorbeeld Duitsland, Engeland of Frankrijk. Een grondstoffenrotonde kun je letterlijk als een rotonde zien: er ‘rijden’ afvalstromen de rotonde op en na verwerking verlaten ze die als grondstoffen om hun weg te vinden in producten. D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven: “Hergebruik van grondstoffen is een belangrijk punt voor D66. De zogenoemde grondstoffenrotonde heb ik onder de aandacht van de minister gebracht. D66 pleit ervoor dat Nederland een voortrekkersrol neemt als centrum voor duurzaam hergebruik van materialen en grondstoffen. Dat levert geld en banen op, en is ook nog eens goed voor het milieu.” D66 ziet in Noord-Holland goede kansen om de fossiele brandstoffenhaven op termijn om te vormen tot een duurzame grondstoffenhaven.

Beter onderwijs en duurzaamheid
In de middag arriveert de bus in Hoorn en wordt basisschool De Wissel bezocht: een bijzonder “excellente” basisschool. Steven van Weyenberg: “D66 pleit voor beter onderwijs. Graag hoor ik waarom deze school ‘excellent’ is en – belangrijker nog – hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer scholen excellent kunnen zijn.” Het bezoek aan Leeuwarden staat in het teken van de wereldwaterproblematiek. Kennisinstituut Wetsus is een unieke omgeving om duurzame waterbehandelingstechnieken te ontwikkelen. De dag wordt afgesloten in Groningen met een flyeractie en een ondernemersborrel over de actuele politiek.

Programma:

10:30
Werkbezoek Afvalzorg NV
Nauerna 1
1566 PB Assendelft

12:15

Werkbezoek SBO De Wissel
Wilhelminalaan 1
1623 MA Hoorn

15:45
Werkbezoek Wetsus
Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

18:00

Flyeractie Groningen

19:00
Ondernemersborrel met Q&A

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.