..

Leerkrachten Pekela opgeleid tot weerbaarheidstrainer

WesterwoldeActueel.nl

GEMEENTE PEKELA – Van 11 tot en met 13 maart 2015 wordt een cursus tot Rots en Water trainer gegeven in de dojo van judovereniging Zempo in Oude Pekela. Van elke basisschool en het Dollard College in Pekela volgen twee leerkrachten de cursus. Na de cursus zijn ze gecertificeerd Rots en Water trainer. De cursus wordt aangeboden door de gemeente Pekela in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Wethouder Anneke Duit zal vrijdag 13 maart 2015 rond 16.30 uur de certificaten uitreiken aan de deelnemers.

Weerbaarheid

Mentale en fysieke weerbaarheid is een belangrijke pijler in het gemeentelijk gezondheidsbeleid. De afgelopen jaren hebben een groot aantal basisscholen deelgenomen aan de Rots en Water cursus. Deze werd gegeven door een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin en een sportinstructeur. Er is een eigen lesprogramma ontwikkeld dat, naast de andere programma’s die op scholen al worden gegeven, een aanvulling geeft op het weerbaar zijn. Om de weerbaarheidstraining te implementeren op de scholen en te zorgen voor een goede borging worden nu de eigen leerkrachten opgeleid.

Na de cursus van drie dagen volgt een stage bij de huidige Rots en Water trainers. Daarna kan er zelfstandig les worden gegeven. Het Centrum voor Jeugd en Gezin zorgt samen met Team Sport van de gemeente Pekela voor de coördinatie, ondersteuning en monitoring.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.