Echtpaar Meedendorp uit Oude Pekela 60 jaar getrouwd

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – Vanmorgen feliciteerde burgemeester Meindert Schollema het echtpaar Meedendorp uit Oude Pekela persoonlijk met hun diamanten huwelijk.

Precies 60 jaar geleden traden ze in het huwelijk. Ze hebben altijd gewoond in de gemeente Pekela, de laatste 17 jaar met veel plezier in het appartementencomplex “De Veenborg” aan de Scheepshellingstraat, vlakbij alle voorzieningen.

De heer Meedendorp heeft tot vorig jaar in het mannenkoor “Albatros” als bariton gezongen, was zelfs een van de pioniers, aangezien hij toendertijd ook werkte in de sigarenfabriek Albatros, waar een fabriekskoor ontstond wat later in 1932 tot het inmiddels wereldberoemd mannenkoor is uitgegroeid.  In de beginperiode oefende het koor elke woensdag in het cafe De Grens, maar er werd ook hard gewerkt in de fabriek, er werd per man wel 1.000 sigaren per dag gemaakt.

Zaterdag a.s vieren zij het nog eens samen met hun 2 kinderen en 4 kleinkinderen in de Urnenhoeve te Wedde.

Foto’s: Herman Alink

no images were found

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.