..

Informatiemarkt over aardgaswinning en aardbevingsproblematiek in Oude Pekela

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – De gemeente Pekela organiseert op maandag 30 maart 2015 een informatiemarkt over de aardgaswinning en aardbevingen in Groningen en de gevolgen daarvan in en rond de gemeente Pekela. De informatiemarkt wordt gehouden in MFC De Binding in Oude Pekela van 19.30 – 21.30 uur.

De aardgaswinning in de provincie Groningen leidt tot veel ongerustheid en problemen. Aardbevingen komen steeds vaker voor en de sterkte van de bevingen neemt toe. Diverse meldingen van schade zijn ingediend, ook door inwoners van de gemeente Pekela. Wij vinden het van belang om onze inwoners goed te informeren.

Aanwezige partijen

Diverse partijen die te maken hebben met de aardgaswinning en de gevolgen daarvan zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Naast medewerkers van de gemeente Pekela en het waterschap Hunze en Aa’s zijn onder andere aanwezig de NAM, het Staatstoezicht op de Mijnen, de Vereniging Groninger Bodembeweging en de Veiligheidsregio Groningen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.