27 maart manifestatie over nadelige gevolgen Participatiewet in de Binding Oude Pekela

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – Er komt in Oude Pekela een grote manifestatie over de nadelige gevolgen van de onlangs in Nederland in werking getreden Participatiewet.

De bijeenkomst waar enkele Tweede Kamerleden zullen spreken én Ton Heerts, landelijk voorzitter van de FNV, als ook wethouder Hennie Hemmes van de gemeente Pekela, vindt plaats op vrijdagavond 27 maart in het plaatselijke multifunctionele centrum De Binding. Het evenement, dat gericht is op de bevolking van de gemeenten Oldambt, Menterwolde, Veendam en Pekela begint om 19.00 uur.

Lokaal FNV Oost-Groningen
De organisatie is in handen van Lokaal FNV Oost-Groningen. De Tweede Kamerleden die zijn uitgenodigd zijn achtereenvolgens John Kersten van de PvdA en Sadet Karabulut van de SP.

Mede organisator Pieter Niezen uit Oude Pekela wijst er op dat de bijeenkomst niet alleen bestemd is voor leden van het FNV maar voor alle betrokken en geïnteresseerde bewoners uit de vier genoemde gemeenten. “Er is, nu de nieuwe wet in werking is getreden zoveel mis en zoveel ellende, dat wij als Lokaal FNV hebben gemeend dit aan de kaak te moeten stellen”, aldus de Pekelder.

Voorbeelden
Als voorbeelden noemt hij de afbraak van de Wajong, de afbraak van de WIA en de veel slechtere WW. Ook onderwerpen als de thuiszorg en de problemen rond de PGB zullen aan de orde komen.

Niezen roept met nadruk ook mantelzorgers op naar de bijeenkomst te komen. “Want juist deze groep weet inmiddels als geen ander, hoe nadelig de Participatiewet tot nu toe heeft uitgepakt.”

Aanwezigen die dit willen, kunnen nadat de sprekers aan het woord zijn geweest met hen over de problemen en de mogelijke oplossingen in debat gaan. Arnold Hoogsteen, beleidsmedewerker van Lokaal FNV zal de discussie leiden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.