Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal krijgt 10.000 euro subsidie

Foto: Msktje

MUSSELKANAAL – Gedeputeerde Staten hebben (alsnog) besloten een subsidie van € 10.000,– toe te kennen aan de Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor de herinrichting stationslocatie STAR in Musselkanaal.

Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal heeft alsnog 10.000 euro subsidie gekregen van de Provincie Groningen. Het geld wordt gebruikt voor de verdere herinrichting van het stationsgebied.

Hier is al veel werk verzet. Dankzij financiële bijdrages van o.a. de gemeente Stadskanaal, de STAR en Stichting Dorpsbelangen heeft het gebied al een grote opknapbeurt ondergaan, wat de sfeer uitademt van de jaren twintig van de vorige eeuw.

Zo zijn er bosschages geplaatst, parkeerplaatsen aangelegd en er is een wachthuisje gerealiseerd. Hiervoor zijn diverse materialen van vroeger gebruikt, zoals damwanden en oude klinkers. Binnenkort wordt begonnen met de renovatie van de brug, zodat straks de “toegangspoort” naar het stationsterrein er weer piekfijn bij ligt.

Foto’s: Msktje

no images were found

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.