..

Burgemeester Meindert Schollema onthulde logo “Sportdorp Oude Pekela” van links naar rechts

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – Vanmorgen om 10 uur opende burgemeester Meindert Schollema het project “Sportdorp Oude Pekela” in mfc De Binding te Oude Pekela, door het logo te onthullen samen met jonge sportertjes.

Hoewel hij liever het doek van rechts naar links had willen onthullen, werd hij door de organisatie voor deze ene keer dit van links naar rechts te doen. Dit handde hem nog goed ook!

Daarna gingen alle voorzitters van diverse sportverenigingen als eerste een sportparcours afleggen waar ze werden geconfronteerd met allerlei spelelementen behorende bij een sport. Vervolgens mochten alle aanwezige kinderen hetzelfde parcours afleggen aan de hand van een stempelkaart.

Aan het einde van de ochtend heeft de heer Schollema drie winnaars uit de bus getrokken. Te winnen waren:toegangskaartjes voor een volleybalwedstrijd van Lycurgus heren 1, een basketbalwedstrijd van het eerste team van Donar en twee kaartjes voor een voetbalwedstrijd van FC Groningen. In de hal van De Binding was er een informatiemarkt met diverse sportverenigingen, Sportraad, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Jongerencentrum, Fyzigo, Sportteam Kompanjie en het Jeugdsportfonds.

Een Sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen. Het doel is zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte in beweging te krijgen, zodat de vitaliteit en leefbaarheid in het dorp kan toenemen. De stuurgroep Oude Pekela gaat de komende twee jaar aan de slag om zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker aan het sporten te krijgen.

Er wordt gekeken of de verenigingen het huidige aanbod kunnen uitbreiden, zodat er voor elk wat wils is. Voor dit nieuwe aanbod kunnen de verenigingen een bijdrage vragen vanuit het sportdorp budget. Initiatieven van dorpsbewoners worden ook op prijs gesteld. Binnenkort wordt bekend hoe deze initiatieven kunnen worden ingediend. Het Sportimpuls-project word volledig gesubsidieerd (70.000,–) vanuit een landelijke subsidieregeling vanuit het ministerie van VWS.

Nieuwe Pekela staat ook nog op de rol, wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

Foto’s: Herman Alink

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.