..

Jubilarissen christelijke muziekvereniging Amicitia in het zonnetje gezet

Foto: Msktje

MUSSELKANAAL – Gisteravond stond de jaarlijkse uitvoering van Amicitia in het teken van ‘Ik hou van Holland’. Zes jubilerende muzikanten ontvingen een insigne.

Sporthal de Veenhorst was gisteren voor de uitvoering van de christelijke muziekvereniging Amicitia omgetoverd tot een echte Hollandse omgeving, waar zelfs de Volendamse meisjes, inclusief een stukje kaas, niet ontbraken. Als thema had de nog altijd bruisende 60 jarige vereniging, die al vele jaren de muzikale omlijsting verzorgt van diverse evenementen binnen en buiten de gemeente Stadskanaal, gekozen voor: ‘Ik hou van Holland’.

Als afsluiting van het 10 weken durende muzikale project ‘Amicitia Kidzz’, waarbij basisschoolleerlingen gratis muziekles kregen via de vereniging, brachten de leerlingen hun talenten ten gehore. Echt super om te horen wat kinderen in 10 weken kunnen leren!

Dit jaar mochten zes jubilerende muzikanten van de vereniging een insigne ontvangen. Voorzitter Sikke Dijkstra van de de bond voor amateurmuziekverenigingen, de MGD (Muziekbond Groningen en Drenthe), was aanwezig om de insignes namens de bond op te spelden. Frans Schulte, Eline Boven en Rick Kaijser ontvingen een bronzen insigne voor hun 12,5 jaar muzikale inzet. Yvonne Schoenmaker ontving een gouden insigne voor haar 15 jarig jubileum als majorette. Mineke Schulte en Diny Westenbrink waren maar liefst 40 jaar als muzikant actief en ontvingen daarvoor een gouden insigne.

Jacqueline Brinks werd tevens in het zonnetje gezet. Zij is 30 jaar majorette en 20 jaar als instructrice actief binnen Amicitia.

De vereniging kan met meer dan 350 bezoekers terugkijken op een geslaagde avond.

Tekst en foto’s ingezonden door Msktje

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.