Leerlingen Feiko Clockschool planten bomen bij mfc De Binding in Oude Pekela

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – Vanochtend plantte wethouder Jaap van Mannekes van de gemeente Pekela samen met zo’n 36 leerlingen van de Feiko Clockschool een 10-tal essen,iepen en prinsessenbomen op het speelveld naast het multifunctioneel centrum De Binding te Oude Pekela.

Na afloop kregen de kinderen warme chocolademelk en een plakje cake. Verder als aandenken een mooie groene tas. Een en ander vond plaats in het kader van de Nationale Boomfeestdag, wat staat voor behoud van bomen in de natuur. Het thema dit jaar is “Bomen en Water”. Een actueel thema aangezien er vandaag ook waterschapsverkiezingen worden gehouden.

Water is niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur van levens belang. Bomen spelen een belangrijke rol, omdat zij CO2 omzetten naar zuurstof. Daarnaast houden ze met hun wortels de grond vast en zorgen ervoor dat het overtollige regenwater wordt opgenomen. Ook bieden ze een woonplaats voor vogels en insecten. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een gezond leefmilieu, een bredere biodiversiteit, waterberging en waterbeheersing. Nog even los van kleurrijke seizoen variaties. De wethouder riep de kinderen op om de geplante bomen blijvend te verzorgen.

Foto’s: Herman Alink

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.