Onder de bezielende leiding van Wethouder Jaap van Mannekes legt college nieuw terras

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – Vele klussers steken vandaag en morgen in het kader van NLDoet vrijwillig de handen uit de mouwen. Zo ook in de gemeente Pekela. Wethouder Jaap van Mannekes was in zijn nopjes en gaf met verve leiding aan de rest van het college voor het leggen van een nieuw terras.  

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 NLDoet!, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Het college van B&W van Pekela startte vanochtend als een volleerd bestratingsbedrijf met de renovatie van het terras behorende bij het sportcomplex van de korfbalvereniging WSS te Oude Pekela. Zij kregen daarbij hulp van enkele ambtenaren en WSS-functionarissen.

Nadat er eerst goed werd ontbeten stortte oud-stratenmaker wethouder Jaap van Mannekes zich op de zandbak en onder zijn bezielende leiding in een oogwenk liet veranderen in een keurig nieuw terras, waar wel opviel dat het logistiek vloeiend liep. Daarnaast werd er driftig geschuurd en geschilderd o.m. door wethouder Anneke Duit, of het biologisch verantwoorde verf was, werd niet bekend gemaakt. Duidelijk was te zien, dat dit college prima op elkaar ingespeeld is.

De mensen van WSS maakten van de ochtend ook nog eens gebruik om in en rondom het gebouw flink schoon te maken. Voor de aanwezige fotograaf was het een feest de bedrijvigheid op de plaat vast te leggen.

In de gemeente Pekela worden de handen uit de mouwen gestoken voor zo´n 12 verschillende activiteiten. Morgen zullen er ongetwijfeld meer foto’s verschijnen op deze site van de diverse vrijwilligers.

Foto’s: Herman Alink

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.