..

Subliem blues concert door Ralph de Jongh in Wedderwegkerk te Oude Pekela

WesterwoldeActueel.nl

OUDE PEKELA – Vanmiddag vond er een fantastisch concert plaats in de Wedderwegkerk te Oude Pekela door bluesgitarist en zanger Ralph de Jongh.

Blues, dat stroomt door de aderen van Ralph, ooit eens tot de meest bijzondere en talentvolste bluesartiest van Nederland genoemd, is nu verworden tot een bluesgigant, die vol passie zijn muziek maakt. Alles in hem straalt de blues uit. Prachtige slownummers werden afgewisseld met ritmische en aanstekelijke blues.

Veel door Ralph zelf geschreven nummers zijn autobiografisch en hebben een indrukwekkende tekst. Hij is in staat om in zijn eentje een zaal plat te spelen en dat gebeurde in de Wedderwegkerk waar zo’n 90 mensen intens genoten van zijn muziek. Regelmatig stond men op om mee te klappen en te dansen. Het was een ware happening, die smaakt naar meer.

Ralph had nog een verrassing voor het aanwezige publiek, door samen met Moon Anderson het nummer “Rock me baby” te zingen. Moon komt uit Amsterdam, is van origine een mezzo-sopraan en belandde via de jazz in de blues. Als een ware Tina Turner zong ze vol power het nummer.

Kortom een concert, waar de vonken van af sprongen en waar Ralph bewees helemaal terug te zijn op het oude niveau, ja zelfs beter dan ooit. Zijn nieuwste net uitgebrachte CD heet “Sun Coming Up” en dat zegt alles over hoe hij zich nu voelt.

Het blues concert werd georganiseerd door Blues in Pekel, die volgende week zondag vanaf 15.00 uur in de Spil te Nieuwe Pekela alweer een ander blues concert organiseert met de Greyhound Bluesband en blueslegende BJ Hegen. Wilt u dit meemaken? Wees er dan snel bij. Er is nog beperkt plaats. De kaarten kosten in de voorverkoop 5.00 euro. Aan de deur 7.50. euro. Voor meer informatie telefoonnummer: 0597-646875. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

Foto’s: Herman Alink

 

.

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.