..

Nieuwe recreatiekaart Veenkoloniën uitgereikt aan wethouder Jaap van Mannekes

WesterwoldeActueel.nl

NIEUWE PEKELA – Vanmorgen werd in het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela de nieuwe recreatiekaart van de Veenkoloniën door Nathanja Mulder, VVV-consulente voor Veendam en Pekela, aan wethouder Jaap van Mannekes van de gemeente Pekela overhandigd, waarin naast algemene informatie over het gebied, twee fietsroutes staan aangegeven met allerlei bezienswaardigheden .

In de Veenkolonien zijn vele “highlights” te  ontdekken, zoals cultuurhistorie, maritiem en industrieel erfgoed, natuur, architectuur.  De wethouder vindt dat het gebied rust en ruimte uitstraalt , maar ook een gebied is waar nog volop kansen liggen in het toerisme.

Van Mannekes adviseerde meer samenwerking te zoeken in de regio om nog sterker de Veenkoloniën als merkpunt op de kaart te krijgen.  Gijs Koerts van het Kapiteinshuis zei, dat we de parels van het gebied moeten laten zien en dat de grootste parel Pekela is.

Foto’s: Herman Alink

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.