Man die automobilist met pech wil helpen slachtoffer roofoverval

Foto: Politie Duitsland

ESTERWEGEN – Donderdagmiddag is een jonge man die een medeweggebruiker met pech wilde helpen overvallen.

Donderdagmiddag om kwart voor drie werd op de Heidbrücken een 19 jarige inwoner van Lorup gewenkt door een automobilist. Er stond een auto langs de kant van de weg, met enkele meters daar vanaf een gevarendriehoek.

Kennelijk had de eigenaar van de zilverkleurige Mercedes S klasse problemen met zijn auto en had hij de auto vlakbij de bushalte langs de kant van de weg geparkeerd. De man vroeg de jonge hulpverlener in gebrekkig Engels om geld. Deze gaf hem een klein bedrag, maar dat was kennelijk niet voldoende. De man trok een pistool uit zijn broekband en hield deze tegen het hoofd van het slachtoffer. Nadat deze ook zijn mobiele telefoon had afgegeven mocht hij weg.

De jongeman reed rechtstreeks naar huis en belde de politie. De Mercedes, met waarschijnlijk Britse kentekenplaten, is niet meer aangetroffen. Mogelijk heeft er ook een tweede persoon in de auto gezeten. Er is geen signalement bekend.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Papenburg, 0049/4961/9260

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.