..

Asielzoekerscentrum na brand onbewoonbaar

WesterwoldeActueel.nl

HAREN – Vannacht heeft een 21 jarige asielzoeker uit Marokko brand gesticht in het asielzoekerscentrum aan de Brückenstraße in Fehndorf.

Om nog onbekende redenen heeft een 21 jarige asielzoeker uit Marokko vannacht om twee uur brand gesticht in een afvalcontainer die naast het asielzoekerscentrum in Fehndorf stond. Een 56 jarige medebewoner probeerde dit te verhinderen. De 21 jarige man uit Marokko verzette zich hevig en gooide de man meerdere flessen tegen het hoofd en stak hem vervolgens met een mes in de arm. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een andere bewoner, die de hulpdiensten had gewaarschuwd, liep eveneens steekwonden aan zijn arm op. De veroorzaker ging er vervolgens vandoor. Hij werd door agenten in de buurt van het asielzoekerscentrum in de kraag gegrepen. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd een bloedproef genomen.

Intussen probeerde de brandweer de brand in het asielzoekerscentrum te blussen. De nog aanwezige bewoners hadden het pand reeds ongedeerd verlaten. Het gebouw raakte dermate beschadigd dat het onbewoonbaar is geworden. De bewoners zijn op andere locaties in Haren ondergebracht.

De schade wordt geraamd op een ton. De brandstichter wordt vandaag voorgeleid.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.