Kerncentrale bij Lingen morgenmiddag weer operationeel (Update)

Foto: Wikipedia

LINGEN – De Kerncentrale Emsland in Lingen is, zoals het nu lijkt, morgenmiddag weer operationeel.

De kerncentrale bij Lingen werd vrijdag afgesloten. Een meetinstrument had een verhoogde luchtvochtigheid geconstateerd. Dit kon duiden op het vrijkomen van koelwater.

Vandaag is vastgesteld dat een pakking van een klep lekte. Men is bezig dit te repareren. Verwacht wordt dat de centrale morgenmiddag weer in werking treedt. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf RWE is er geen radioactief materiaal vrijgekomen en was er geen gevaar voor de omgeving.

Tegenstanders van de kerncentrale pleiten al jaren voor sluiting. Voor morgenochtend hebben zij een protestactie afgekondigd bij het hoofdkantoor van de RWE in Essen. De in 1988 in gebruik genomen centrale sluit zoals het nu lijkt in 2022.

Update

Het opstarten van de kerncentrale is uitgesteld naar dinsdag.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.