Snelle inzet voorkomt erger bij boerderbijbrand Vlagtwedde (Update)

Foto: Laurence Meijer

VLAGTWEDDE – Op donderdag 30 april heeft een brand gewoed in het woongedeelte van een boerderij aan de Buiskoolweg te Vlagtwedde.

Kort na half 12 ontving de Meldkamer Noord-Nederland een melding, waaruit direct al bleek dat er geen personen of vee binnen waren. De gealarmeerde blusploeg Bellingwedde heeft bij aankomst laten opschalen, waarop de ploeg uit Vlagtwedde ter plaatse kwam om voor voldoende waterwinning te zorgen. Daarnaast werd een ambulance opgeroepen voor de aanwezige bewoner, in verband met lichte rookinhalatie.

Snelle en goede inzet

De brand is mogelijk ontstaan op de begane grond en daarna doorgeslagen naar de eerste verdieping. Er is een snelle binnenaanval ingezet, waardoor erger is voorkomen. Hierdoor is er vooral schade aan het bovenste deel van de woning en is het op de begane grond voornamelijk bij rookschade gebleven. De brand is op geen enkel moment uitslaand geweest.

Iets na half 1 is het sein brand meester gegeven. Naast de ingezette blusploegen van Bellingwedde en Vlagtwedde is de hoogwerker uit Winschoten ter plaatse geweest om uit te sluiten dat er vlak onder het dak nog sprake was van brand.

Bron: Brandweer Groningen

Foto’s: Henk Pruim, Laurence Meijer

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.