..

Akkerbouwers gedupeerd door diefstal bestrijdingsmiddelen

Foto: Catharina Glazenburg

OUDESCHIP, UITHUIZERMEEDEN – Vier akkerbouwers in Oudeschip en Uithuizermeeden zijn gedupeerd door de diefstallen van jerrycans met daarin bestrijdingsmiddelen. Voor duizenden euro’s werd bij hen gestolen.

De afgelopen week werden de vier akkerbouwers bezocht door dieven. Uit de vaak niet afgesloten landbouwschuren werden de jerrycans gestolen. In totaal gaat het om zo’n 60 jerrycans.

De schade loopt in de duizenden euro’s. De politie adviseert akkerbouwers om de bestrijdingsmiddelen op te slaan op een plek die goed kan worden afgesloten. Inmiddels is er aangifte gedaan door de gedupeerden. De politie stelt dan ook een nader onderzoek in.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.