Boetes bij verkeerscontrole’s

Foto: Ronny

GIETEN, EMMEN – De politie heeft donderdagmiddag en avond op de N33 ter hoogte van Nijlande en op de Sint Gerardusstraat in Emmen tussen 13.30 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden.

In Nijlande werden vier bestuurders van auto’s bekeurd voor het negeren van een gesloten verklaring, rechts inhalen, geen geldig rijbewijs en voor een slecht leesbare kentekenplaat. Daarnaast kregen twee bestuurders een boete omdat hun aanhangwagens overbeladen waren. Vanwege openstaande boetes werd een auto in beslag genomen.

In Emmen werden bij een verkeerscontrole, die gericht was op de controle van onder andere aanhangwagens, 37 verkeersboetes uitgeschreven. Twee bestuurders reden met een lading die te ver uitstak. Bij 5 voertuigen bleek de remverlichting niet te deugen. In 12 gevallen reden de bestuurders zonder autogordel en in 6 gevallen deugde de hulpkoppeling/losbreekinrichting niet. Ook hier bleken een 3 aanhangwagen te zijn overbeladen. Daarnaast werd er bekeurd voor kapotte richtingaanwijzers (2x), niet het rijbewijs kunnen tonen (1x), losliggende lading (1x), banden met te weinig profiel (1x), onjuiste verlichting voeren (1x), rijden zonder kentekenplaat (2x) en in 1 geval bleken de zijreflectoren niet in orde te zijn. Ook bij de controle in Emmen raakte een bestuurder zijn voertuig kwijt. De man had eveens openstaande boetes.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.