..

Leerlingen basisscholen Vlagtwedde verlenen medewerking aan 4 mei herdenking

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – De beide basisscholen van Vlagtwedde verlenen op vier mei hun medewerking aan de plaatselijke Dodenherdenking.

Aanstaande maandag vindt, evenals in veel plaatsen in Nederland, in Vlagtwedde de Dodenherdenking plaats. De beide basisscholen van Vlagtwedde verlenen hieraan hun medewerking. De stoet vertrekt om 19.25 uur vanaf MFA ’t Aambeeld in de richting van het monument aan de Kerkstraat.

Daar aangekomen vindt de officiële kranslegging plaats. Kim Wiardi, Yin Graver, Jacco van Engelenburg en Brenda van der Borgh uit groep 8 van de beide basisscholen zullen de kransen plaatsen. Ook overige genodigden zullen in de gelegenheid gesteld worden bloemen te plaatsen.

Namens de gemeente zal Wethouder Luth een toespraak houden. Mees Trinks en Pieter Smit van obs de Clockeslach en Erminia Zijlema en Lisanne Alting van cbs de Zaaier zullen een gedicht voordragen. Eén en ander zal ondersteund worden met muziek van Dindua.

Uiteraard worden er om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden.

Tegen 20.15 zal de herdenking afgelopen zijn.

 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.