Jongste deelnemer optocht Alteveer is 14 dagen

Foto: Bé Eelsing

ALTEVEER – Om te vieren dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd vond in Alteveer een bevrijdingsoptocht plaats.

De bevrijdingsoptocht werd georganiseerd door een groep enthousiaste inwoners van Alteveer die opereren onder de naam “Organisatie Bevrijdingsoptocht Alteveer 2015”. De start van de optocht was vanmorgen om 10.00 uur vanaf het evenemententerrein aan de Veenhofsweg. Na de officiële opening vertrok de stoet voor een ronde door het dorp en de buitengebieden.

Naast prachtig versierde wagens reden er ook oude legervoertuigen en versierde fietsen mee in de optocht. De organisatie had iedereen opgeroepen zoveel mogelijk te komen in kledij uit de jaren 40. Hieraan werd massaal gehoor gegeven. Zelfs de jongste deelnemer van 14 dagen lag in een oude kinderwagen onder een roze gehaakt dekentje en een vlekkeloos wit geborduurd lakentje.

Vanmiddag vond in de Drijscheer de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets en wagen plaats. Daarna nam de band 5th Wheel de aanwezigen mee terug in de tijd met hits uit vervlogen tijden.

Foto’s: Bé Eelsing en Altjo Wubbema

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.