Vrijwilligers ARO kijken tevreden terug op zeer geslaagde tentoonstelling

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE, RHEDERBRUG – De vrijwilligers van Archiefbeheer Rhederbrug en Omgeving (ARO) kijken tevreden terug op een zeer geslaagde fototentoonstelling.

Op 3, 4 en 5 mei organiseerde ARO in buurthuis De Brug een tentoonstelling over de oorlogsjaren. Hier waren foto’s, krantenknipsels, pamfletten en gebruiksvoorwerpen uit en over de oorlog te bekijken. Ook werden foto’s en films van bevrijdingsoptochten en festiviteiten in Bellingwolde getoond. Ook was het fotodagboek van Jaap Weijer over de mobilisatie in te zien met daarbij een uitgebreid artikel uit ‘de Opmaat’. Bijzonder was de jas van wijlen de heer E (Emil) Sokolowski, een van onze Poolse bevrijders, die na de oorlog in Bellingwolde is blijven wonen.

De tentoonstelling, die zondag begon, is door zo’n 500 belangstellenden bezocht. De vrijwilligers van ARO zijn dan ook dik tevreden met dit resultaat.

Foto’s: Catharina Glazenburg

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.