Tom van der Meulen is klaar voor de Oostwold-Airshow

Foto: Geert Smit

OOSTWOLD – Trots staat hij voor zijn nieuw verworven “Harvard AT-6 PH-KLU” uit 1942. Tom van der Meulen is er klaar voor. Samen met heel veel vrijwilligers ziet hij uit naar het komend weekend. Het veld ligt er strak bij en er is een grotere deelnemerslijst dan ooit voor zijn “Oostwold-Airshow”.

Sinds 1999 wordt ieder oneven jaar tijdens de Pinksterdagen in het Groninger Oldambt de “Oostwold-Airshow” gehouden.
Dit jaar, in het kader van 70 jaar “Bevrijding”, zelfs twee dagen lang, een show met een keur aan schitterende klassieke vliegtuigen, warbirds en tal van interessante grondactiviteiten.

Op zondag 24 mei zal de Airshow Takeoff Day worden geopend door para’s van Airmoves Skydiving.

De dagen zijn verdeeld in “vliegblokken”.

In de vliegblokken zullen AeroSuperBatics Wing Walkers, Brendan O’Brien Flying Circus, Bronco OV-10B Team, Extra 300 Ringo Massa, Fokker Four Team, Fox Aerobatic Glider Team, Global Stars Aerobatic Team, Noorduyn Harvard IIB PH-KLU, Skyunlimited Aviat Pitts S-2B, Sleepvlieg met ultra-light en deltavlieger en het Twister Aerobatics Team uw aandacht vragen.
Die hele middag zijn er, naast de vliegactiviteiten, ook veel dingen op de grond te zien, zo staat er bv de “Dutch Tiger Flight” een Tiger Moth een van de 17 stuks die de Rijks Luchtvaart School in 1946 kocht, een Stearman A-75N1, gebouwd in 1942.

Maandag 25 mei, is de Oostwold Airshow Day, weer geopend door para’s van Airmoves Skydiving.

Naast de ‘zondag-demo’s’ zijn er nu ook Classic Wings Antonov An-2, Dutch Thunder Yaks, North American T-6 Harvard, Seagull Formation en Seppe Flying Museum.

Ook zal de Warbird-vloot bestaande uit de enige Nederlandse Spitfire Mk IX PH-OUQ, de OFCM Spitfire Mk IXB G-ASJV, de TFC Spitfire Mk Vb G-LFVB en de TFC Spitfire Mk XIV G-SPIT.
Ze krijgen versterking van de OFMC Mustang P-51D ‘Ferocious Frankie’, van de TFC Mustang P-51D ‘Miss Velma’, de Mustang P-51D ‘Damn Yankee’, de TFC Goodyear Corsair G-FGID en de Hangar 11 Hawker Hurricane G-HUPW.

Ook op maandag zullen er activiteiten zijn die op de grond plaatsvinden. Voor een overzicht van deze activiteiten kunt u terecht op: http://www.oostwold-airshow.nl/.

U kunt een proefles met Skyunlimited van 25 minuten boeken (incl. briefing) in zijn prachtige en supersnelle Aviat Pitts S-2B.

Er is een Aopa workshop Leer vliegen’. De Noord Nederlandse Zweefvlieg Club toont haar GROB 102 Club Astir IIIb PH-1159 op het publieksterrein.

De vliegshow eindigt om 17.00 uur, waarna u het vertrek van (alle) vliegtuigen nog kunt zien.

Voor Scannerbezitters die niets willen missen van het radioverkeer: freq. Oostwold is 118,325 Mhz en freq. Eelde is 120,300 Mhz

Tekst en foto’s: Geert Smit

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.