Contouren nieuw MFA Sellingen worden zichtbaar

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN –  In Sellingen is al te zien hoe de nieuwe Multifunctionele Accommodatie er uit komt te zien.

Op 4 februari ging de bouw van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie in Sellingen van start. Wethouder Wietze Potze gaf, samen met leerlingen van de beide basisscholen en de toekomstige gebruikers, het startsein. Het gebouw wordt gerealiseerd op de plek van de gesloopte basisschool Op d’Esch aan de Korteweg in Sellingen.

In het nieuwe gebouw (2.800 m²) zullen onder anderen de scholen, de Steunstee, de peuterspeelzaal en sportverenigingen hun activiteiten laten plaatsvinden. De gemeenteraad heeft een krediet van 5,67 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het gebouw.

Het gebouw wordt gebouwd door Simon Benus uit Stadskanaal. De firma Niemeijer uit Emmen verzorgt de elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

De MFA Sellingen zal in het schooljaar 2015-2016 in gebruik worden genomen.

Foto’s: Jans Velthuis