Lokale omroepen tekenen voor verregaande samenwerking

Foto: Johan de Boer

STADSKANAAL, 29-5-2015 – Vanmiddag hebben zes lokale omroepen een intentieverklaring ondertekend waarin ze zich uitspreken voor verregaande samenwerking.

De omroepen: Radio Westerwolde, RTV Stadskanaal, Radio Parkstad, Radio Compagnie, RTV Logo en Havenstad FM hebben zich onder het motto: Samen Sterk door Samenwerking vandaag verenigd in een Regionaal Media Centrum (RMC). Bestuursleden van de zes omroepen tekenden vanmiddag in de studio van RTV Stadskanaal de intentieverklaring. Hierbij waren naast bestuursleden van de betreffende omroepen ook media-wethouders van de diverse gemeenten aanwezig.

Nederland kent een commerciële en een publieke omroep. De publieke omroep is onderverdeeld in drie lagen. De landelijke laag (NPO), de regionalen en de lokalen. De lokale zenders draaien veelal met vrijwilligers en met een beperkt financieel budget. De landelijke belangenvereniging OLON adviseert, aangespoord door de overheid, om lokale omroepen te laten samenwerken om zo een lokaal toereikend media aanbod te verzorgen voor de eigen regio. Door samen te gaan kunnen kosten bespaard worden.

In het geval van de zes samenwerkende omroepen uit noord- en zuidoost Groningen gaat het om een verzorgingsgebied waarin meer dan 150.000 inwoners wonen en werken:

Radio Westerwolde (gemeenten Vlagtwedde, Bellingwolde, Pekela’s)
RTV Stadskanaal (gemeente Stadskanaal)
Radio Parkstad (gemeente Veendam),
Radio Compagnie (gemeente Hoogezand-Sappemeer),
HavenstadFM (gemeenten Delfzijl, Appingedam),
RTV Logo (gemeente Oldambt).

Precies om twee uur vanmiddag  heette de voorzitter van RTV Stadskanaal: Boelo Lutgert de aanwezigen welkom. Vervolgens vertelde Jan Wildeman van Havenstad FM een algemeen verhaal over de doelstellingen van het RMC. Tijdens een video- presentatie werd  de werknaam en het logo van de nieuwe RMC onthuld.

Daarna volgde de ondertekening van de intentieverklaring door de voorzitters en secretarissen van de zes omroepen.  De officiële naam van het RMC luidt: Groningen 1. Een afbeelding van het logo vindt u in de fotoreportage hier onder.

Groningen 1 is ook te volgen op Facebook. Klik daarvoor HIER. Ook hebben ze een website.

Foto’s: Johan de Boer

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.