Locatiemanager AZC Oude Pekela en woordvoerder COA in “Westerwolde, IetsOuder”

STUDIO RADIO WESTERWOLDE – Dinsdag 2 juni komt de locatiemanager van het asielzoekerscentrum te Oude Pekela samen met de woordvoerder van het COA naar de studio in Vlagtwedde. Beiden zijn te gast in het programma “Westerwolde, IetsOuder”. De live uitzending is vanaf 18.00 uur tot 19.00 uur te beluisteren.

Adrie Verweij geeft als locatiemanager leiding aan het team van opvangmedewerkers.
Alet Bouwmeester is als woordvoerder nauw betrokken bij alles wat er op COA-locaties in haar regio speelt.

Zij zullen onder ander kort omschrijven hoe het opvangproces in zijn werk gaat en in welke fase de meeste asielzoekers zitten van het AZC Oude Pekela.

Verder komt ter sprake:  De financiële middelen die men krijgt voor eten, kleding en overige persoonlijke uitgaven. Mogen asielzoekers wel of niet werken. Hoe zit het met de gezondheidszorg. Hoe zien trainingen in het kader van terugkeer of integratie eruit.

Welke voorzieningen zijn er speciaal voor de groep kinderen, en wat is de Stichting De Vrolijkheid.

Hoe ervaren onze studiogasten de bedenkingen die sommigen hebben m.b.t. het opvangen van asielzoekers. Binnenkort is er weer een open dag bij de AZC’s. Wij zijn benieuwd hoe een oproep zou moeten luiden voor de bewoners van het AZC en de inwoners van de plaats waar deze staat.

Luistert u mee?
U kunt Radio Westerwolde in heel zuidoost-Groningen op uw radio in de ether ontvangen. De frequenties 106.5mhz (omgeving Ter Apel), 106.6mhz (omgeving Bellingwolde), 107.0mhz (omgeving Vlagtwedde) en 107.3mhz (omgeving Pekela).

Via de kabel kunt u ook luisteren naar Radio Westerwolde. U vindt ons daar op 104.1 mhz.

Op de websites van Radio Westerwolde kunt u luisteren en kijken naar Radio Westerwolde. U kunt luisteren via de ‘Luister Live’ knop aan de rechterkant van de website.

Meekijken via de webcam kan door te klikken op ‘Kijk mee in de studio’ aan de rechterkant van de website.

Ook is het mogelijk om Radio Westerwolde te luisteren via de app TuneIn Radio. Deze gratis app is beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone en Blackberry.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.