Prokkeldag Ter Apel groot succes

Foto: Johan de Boer

TER APEL, 6-6-2015 – Vandaag werd in Ter Apel een Prokkeldag georganiseerd. Cliënten van meerdere woonvoorzieningen  uit Ter Apel (Humanitas DMH en NOVO) gingen wandelen met bewoners van Kloosterheerd en scholieren van het RSG.

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Vandaag vond zo’n ontmoeting plaats in Ter Apel. De dag kreeg als thema ‘we lopen samen op’.

Er waren twee wandelroutes uitgezet waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Een route was voor mobiele cliënten en een kortere route voor mensen die minder mobiel waren. Onderweg kwamen ze van alles tegen en konden ze aan diverse activiteiten meedoen, zoals sjoelen bij sjoelvereniging en jeu des boules. Cliënten van Humanitas maakten muziek en exposeerden zelfgemaakte schilderijen van hout. Na een gezamenlijke lunch op de parkeerplaats van Kloosterheerd werd er afgesloten met een dansspel.

De Prokkeldag was een samenwerking tussen de stichting Rzijn, Kloosterheerd, Humanitas, RSG Ter Apel en de riddergarde van de Kloosterwiekers. Huis voor de Sport Groningen ondersteunde de dag namens de gemeente Vlagtwedde. Vanuit het fonds Wonen & Leven was een bijdrage toegekend en de deelnemers werden door een plaatselijke supermarkt gesponsord.

In juni 2010 werd ook een Prokkeldag georganiseerd. Toen waren de organisatoren Zorggroep Heerendordt en Zorghuis Namaste.

Foto’s: Johan de Boer

no images were found

 

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.