Radio Westerwolde tijdens Schutsemarkt live aanwezig

NIEUWE PEKELA – Zaterdag 13 juni a.s. is Radio Westerwolde aanwezig op de 26e jaarmarkt te Nieuwe Pekela. Wij zenden live uit vanaf 09.00 tot 13.00 uur.

Radio Westerwolde, de zender voor Zuid – Oost Groningen
Diverse mensen zullen te gast zijn in onze regiewagen voor interviews en gezellige gesprekken. Daarnaast lopen diverse radioverslaggevers op de Schutsemarkt , evenals verslaggevers van onze nieuwssite Westerwolde Actueel en fotografen voor de mooie plaatjes.

Rond 09.00 uur opening door Burgemeester Schollema en de voorzitter
Samen met leerlingen van de basisscholen zorgt Excelsior/SDG voor de muzikale omlijsting. In plaats van ballonnen oplaten wordt er door de schooljeugd iets creatiefs ondernomen. Wat dit zal zijn wordt nog even geheim gehouden, maar dat het kleurrijk zal zijn is al wel zeker.

Wat is er zoal te zien en te horen op de Schutsemarkt
Standhouders uit diverse windstreken komen naar de jaarlijks terugkerende Schutsemarkt, waaronder een vishandelaar met een amicale, vlotte babbel. Hij praat als het ware de vis uit het water. Ook diverse verenigingen geven acte de présence. Tussen de stands mogen kinderen een vrijmarkt houden.

Gezelligheid door middel van muziekactiviteiten
De Pekelder Shantykoren “De Snikkewichter en Snikkevoarders” verzorgen rond het middaguur samen met een Duits Shantykoor een optreden op een van de prachtige schepen welke afgemeerd liggen voor het Kapiteinshuis.Het museum houdt open dag en is zaterdag gratis toegankelijk. Ook de christelijke gereformeerde kerk houdt open huis.

Ruitervereniging NIOP houdt zoals altijd weer haar jaarlijkse Heeresveld- springconcours met L M Z en ZZ paarden. Dit Concours staat bekend als het grootste en gezelligste springconcours van het Noorden. Hoge geldprijzen en spannende rubrieken. Het springconcours is vanwege zeer grote deelname verspreid over drie dagen, maar zaterdag 13 juni is de topdag, want dan zal in de klasse ZZ worden gereden.

Dit jaar zijn er ook nieuwe activiteiten.
Op het Pekelder diep worden er in grote doorzichtige plastic ballen wedstrijdjes ‘lopen over water” georganiseerd. Een aantal duikers van duikschool VG Diving uit Wildervank zijn aanwezig voor de veiligheid.

Nog een extra activiteit is de footballarena op het terrein tussen de markt en het Boekhovenpark. Hier wordt een Pannakooi geplaatst waar minivoetbalwedstrijdjes kunnen worden gespeeld.

Clockstede
Ook de oudere mensen onder ons zijn actief. In de Clockstede organiseren de bewoners knutselactiviteiten. Iedereen is welkom hieraan mee te doen.

Verloting
Tijdens de Schutsemarkt houdt het stichtingsbestuur een verloting. De hoofdprijzen zijn een tv en een tablet.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Kom dan 13 juni naar de Schutsemarkt. Maak er samen met uw vrienden en familie een uitje van, en wie weet komt u ook nog live op Radio Westerwolde. De radiozender voor Zuid-Oost Groningen.

 

 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.