Vandaag “Westerwolde, IetsOuder” thema uitzending over de Steunstee

STUDIO RADIO WESTERWOLDE – De Steunstee is er voor iedereen en draagt bij aan de leefbaarheid in een dorp of wijk. Steunstee is een laagdrempelige voorziening en is voor iedereen toegankelijk. Vanuit de Steunstee worden ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Wilt u meer informatie over Steunstee, luister dan vandaag 09 juni naar “Westerwolde, IetsOuder”.  Live vanaf 18.00 uur tot 19.00 uur vanuit de studio in Vlagtwedde.

Naast het centrale thema in deze uitzending informatie over kwetsbare ouderen en noodgedwongen langer thuis moeten blijven wonen. De nieuwe Wet Langdurige Zorg is een van de factoren die hierin een rol speelt. Die wet is nadrukkelijk bedoeld om minder mensen in verpleeghuizen te plaatsen.

Ook geven we informatie over de nieuwe bekostiging van de wijkverpleging, welke moet worden ingevoerd per 1 januari 2017. De Wijkverpleegkundige moet in de kabinetsplannen er samen met de huisarts voor gaan zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Luistert u mee?

Samenstelling en presentatie: Wilma Swarts & Herman Alink
Geluid en techniek: Peter Hanneman

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.