Voetbalvereniging Westerwolde ontvangt keurmerk “alcoholbewuste sportkantine”

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Vandaag ontving Voetbalvereniging Westerwolde  van de gemeente Vlagtwedde het keurmerk ‘alcoholbewuste sportkantine’.

Het keurmerk houdt in dat de clubs zich aan een aantal afspraken houden die de gemeente met meerdere jeugdgerichte sportverenigingen samen hebben opgesteld rondom alcoholpreventiebeleid. Deze afspraken zijn gemaakt om alcoholgebruik en -misbruik onder jongeren tegen te gaan. In de bijlage staan de afspraken uitgewerkt. De kantine van Vv Westerwolde is voortaan een plaats waar men op een verantwoorde wijze omgaat met alcohol en jongeren.

Op 26 januari 2015 hebben de barvrijwilligers van Vv Westerwolde een instructie verantwoord alcoholschenken gevolgd. Tijdens een interactieve avond is ingegaan op de werking van alcohol, de drank & horeca wet, leeftijdscontrole en het weigeren van schenken. Dit alles heeft er in geresulteerd dat de vereniging nu het keurmerk mag dragen. Wethouder Giny Luth kwam het vanmiddag persoonlijk aan voorzitter Jan Hebers en penningmeester Reint van Hateren overhandigen.

Foto’s: Bé Eelsing

no images were found

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.